De vierde Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is gestart

De vierde editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is van start. Via deze wedstrijd gaan Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next op zoek naar het schrijftalent van de toekomst. Eerdere jaren was de wedstrijd met honderden inzendingen een groot succes en gingen auteurs Nicole van den Berg, Derk Fangman en Erik Winter er met de prijzen en eer vandoor.lowlands

Het beste verhaal wint, na de volgende procedure:

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury, bevolkt door juryvoorzitter Ellen Deckwitz, Ivo Victoria (literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij Uitgeverij Nijgh & van Ditmar) en Thomas de Veen (redacteur nrc.next). Deze verhalen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid. Uit deze longlist wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. De schrijvers daarvan scoren sowieso ieder twee tickets voor het hele Lowlandsweekend en strijden daarnaast dus om de kroon van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2016.

PRIJZEN
Ben jij de champ? Dan wordt niet alleen je verhaal gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek, maar krijg je bovendien in een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar de nodige verbetertips en je schrijfambities worden onder de loep genomen. Daarnaast mag de winnaar deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie. Als kers op de taart mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen in het literatuurprogramma van Lowlands.

Meer informatie over inzenden en het reglement staan HIER.