‘De weg’ – Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders

‘De weg’ – Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders – A.L. Snijders

Op 7 juni 2021 overleed schrijver A.L. Snijders. Enkele maanden later vroeg de literaire organisatie Wintertuin aan AFdH curator te worden van een wandeling langs verhalen van A.L. Snijders, op posters in abri’s in de Nijmeegse binnenstad. De gekozen fragmenten zijn afkomstig uit verschillende verhalenbundels van A.L. Snijders. Eén keer is een compleet zkv (zeer kort verhaal) gebruikt, in alle andere gevallen gaat het om delen van zkv’s. Meestal is alleen een passage opgenomen die paste bij het thema, die op zichzelf kon staan maar toch ook aan kon sluiten op het vorige en het volgende stukje. De fragmenten hebben in nagenoeg alle gevallen een nieuwe titel gekregen. Af en toe is een alinea of zin wat bijgepunt om het fragment afgerond genoeg te maken. De teksten moesten immers qua omvang en leesbaarheid geschikt zijn voor het doel: een literaire wandelroute langs abri’s. Er is gekozen uit vijf van de twaalf bundels die vanaf 2006 bij afdh zijn verschenen.

Auteur: A.L. Snijders
Uitgeverij: afdh
ISBN: 9789493183292
Druk 1: november 2021
48 pagina’s