‘Verzamelde verhalen’ van Ingeborg Bachmann

‘Verzamelde verhalen’ van Ingeborg Bachmann

Ingeborg Bachmann geldt als een talentvolle én ernstige schrijfster. De stoutmoedigheid van de taal, de scherpte van haar inzicht en de energie van het gevoel vormen vanaf het begin de onverwisselbare eigenheid van haar proza. Het laat mensen zien op het kruispunt van hun bestaan, vóór er ingrijpende beslissingen worden genomen. Verzamelde verhalen bevat de bundel Het dertigste jaar, met de nadruk op het intellect, en de tien jaar later na een ernstige crisis gepubliceerde bundel Simultaan, met de nadruk op gevoel en liefde. Daarnaast is de nooit eerder vertaalde vroege bundel Het veer opgenomen met een grote variatie aan onderwerpen.

Auteur: Ingeborg Bachmann
Vertaald door: Paul Beers
Uitgever: Nbc – Uitgeverij Koppernik Bv
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789083089850
Druk 1: februari 2021
504 pagina’s