Verhalenbundel: ‘Jerrycan’ van Joep van Helden

Verhalenbundel: ‘Jerrycan’ van Joep van Helden

‘Jerrycan’, het lang verwachte debuut van Joep van Helden, is teder en gruwelijk. Het verkent het raakvlak tussen hard en zacht, wereld en mens, kunnen en willen. Een jeugddelinquent zoekt dagenlang naar het juiste moment om sorry te zeggen; de door iedereen verachte Paulo wordt in een kille kustplaats gedwongen zijn vriendje te delen; na een knokpartij met een gespierd meisje spoelt Kaiser de gel Erezione di Cemento uit zijn haar; en de oude Nor tracht haar rondvaartboot te behouden terwijl de rivier dichtvriest, de stroom uitvalt en haar man begint te hoesten. In een decor gekenmerkt door schaalvergroting en bijtende chemicaliën, glinsteren deze verhalen van hartstocht en opmerkelijke elegantie.

Uitgever: Atlas Contact
Auteur: Joep van Helden
Nederlands Paperback
ISBN: 9789025454661
Druk 1: 25 januari 2022
176 pagina’s