Verhalenbundel: ‘Señor Bijzondere Kentekenen’ – Avontuurlijke reizen door Zuid-Amerika – van Herman Vuijsje

Verhalenbundel: ‘Señor Bijzondere Kentekenen’ – Avontuurlijke reizen door Zuid-Amerika – van HermanVuijsje

Herman Vuijsje maakte als journalist en vrijbuiter een reeks bijzondere reizen naar Zuid-Amerika. De verhalen die hij voor dit boek selecteerde, geven blijk van een onbevangen en avontuurlijke geest. Eerst als rondliftend student, daarna als verslaggever en wetenschapper maakte hij kennis met alle uithoeken van het continent. Hij bezocht een goudzoekerskamp in het Amazonegebied, reisde naar een kolonie van in oorsprong Nederlandse mennonieten in de Paraguayaanse chaco en maakte kennis met de ontroerend kale huiskamers van Nederlandse missionarissen. Ook nam hij zijn dochter mee op een wel heel bizarre bootreis naar Suriname.
De reizen verliepen niet zonder gevaar, getuige zijn drie weken durende gevangenschap in Bolivia, zijn bijna-onthoofding tijdens de nachtelijke oversteek van de Rio São Francisco en een bloedstollende busrit door het Boliviaanse deel van het Amazonegebied. Maar ook de bittere ernst van de ontwikkelingen in Zuid-Amerika komt aan bod, zoals de situatie in Cuba een paar jaar na de revolutie, in Chili vlak na de staatsgreep tegen Allende en in Nicaragua nadat de sandinisten de macht hebben gegrepen.
De verhalen spelen zich af in Suriname, Frans Guyana, Brazilië, Uruguay, Argentinië, Paraguay, Chili, Bolivia, Cuba en Nicaragua.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij
Auteur: Herman Vuijsje
Nederlands Paperback
ISBN: 9789038928296
Druk 1: oktober 2021
240 pagina’s