Schrijfwedstrijd De Zilveren Strop – 27 feb 2022

Stuur nu je verhaal in voor de Zilveren Strop schrijfwedstrijd 2022! We zoeken verhalen tot 7.500 woorden in de spannende genres. Inzenden van maximaal twee verhalen per persoon kan tot en met zondag 27 februari middernacht. De hoofdprijs is 500 euro en de top vijf wordt gepubliceerd in een speciaal Hebban ebook. Doe mee en grijp je kans op eeuwige roem!

Voor het tweede jaar organiseren Stichting Gouden Strop en Hebban gezamenlijk de Zilveren Strop. Deze schrijfwedstrijd is open voor iedereen die een spannend kort verhaal wil schrijven. De beoordeling van de ingezonden verhalen gebeurt anoniem, de jury kan zich dus niet laten beïnvloeden door de naam van een bekende schrijver of die van een onbekende debutant. Daardoor heeft iedereen werkelijk een gelijke kans.

Lees ter inspiratie de vijf beste verhalen van de eerste editie van de Zilveren Strop (ebook) of beluister ze op je favoriete luisterboekensite.

De Zilveren Strop is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers, geldprijzen en de vijf beste verhalen worden in een Hebban ebook gepubliceerd. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro.

toegelaten genre: spannende verhalen zijn de focus van deze schrijfwedstrijd. Daarbij gaat het om alle denkbare subgenres en aanverwanten, als het verhaal maar spannend is;

hoofdprijs: de winnaar ontvangt 500 euro (inclusief publicatievergoeding) en eeuwige roem; het winnen van een schrijfwedstrijd staat goed op je auteurs-cv;

maximaal 7.500 woorden: de woordlimiet is een maximum, geen streefgetal. Kortere verhalen maken zeker ook kans, als ze maar goed geschreven zijn;

publicatie: het Hebban e-book met de top 5 verhalen wordt na de uitslag van de Zilveren Strop gepubliceerd. Dit soort gratis e-books wordt veel gedownload (dus veel lezers!);

publicatievergoeding: de winnaar én de vier runners-up ontvangen een publicatievergoeding van 50 euro voor hun verhaal in het Hebban e-book. Bij de winnaar maakt de publicatievergoeding deel uit van de hoofdprijs van 500 euro.

Alle voorwaarden voor deze schrijfwedstrijd zijn te vinden op de website van Hebban.