Schrijfwedstrijd: Bankjes zoeken dialogen -1 mrt 2022

Schrijfwedstrijd: Bankjes zoeken dialogen -1 mrt 2022

Zou je het fijn vinden als mensen op een bankje in de zon naar jouw verhaal luisteren? En dat acteurs jouw woorden tot leven brengen in een podcast? Doe dan mee aan ‘Het Bankje’, een uitdaging van Creatief Schrijven vzw, OPENDOEK en Kunstwerkt.

Het initiatief ‘Het Bankje’ brengt, zelfs in coronatijd, theater en kunst tot bij het publiek. Tijdens de zomermaanden kan je via een QR-code op heel wat bankjes in verschillende steden en gemeenten luisteren naar intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. 

Schrijf jij één van die dialogen?

Neem deel aan deze wedstrijd. De vakjury, met onder meer Han Kerckhoffs, selecteert 20 teksten. Deze worden door acteurs gespeeld en ingeblikt.

Ben je bij de laureaten dan ben je welkom op de ontmoetingsdag eind maart. Je ontmoet er de andere deelnemers, de acteurs die je tekst gaan spelen en de beeldend kunstenaar die een ‘visual’ gaat maken bij je verhaal. Je kan met hen in dialoog gaan over je tekst. En we vertellen je alles over het verdere verloop van ‘Het Bankje’.

De podcast ‘Het Bankje’ is te beluisteren van 1 juli tot 30 september 2022 op verschillende bankjes in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen. De 20 laureaten ontvangen een boekenbon t.w.v. 50 euro

Wat verwachten we precies van je tekst? 

  • Het gaat om een dialoog tussen twee personen die zich bij voorkeur afspeelt op een bankje. 
  • Je tekst telt maximaal 10.000 tekens, incl. spaties.
  • Hoe graag we zelf ook dialecten horen, voor deze wedstrijd aanvaarden we enkel teksten in Standaardnederlands. 

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd kun je HIER vinden.