Uitreiking Biesheuvelprijs zondag 20 februari online te zien

Uitreiking Biesheuvelprijs zondag 20 februari online om 16 uur.

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2022, de prijs voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar, wordt uitgereikt tijdens de Week van het Korte Verhaal.

Let op. Deze uitreiking is alleen online bij te wonen. Dit kan HIER.

Tijdens de feestelijke uitreiking leest Mensje van Keulen, winnaar van de Biesheuvelprijs 2021, een kort verhaal voor. Ook Wilfried de Jong is te gast. De genomineerden voor de prijs zijn: Hanna Bervoets: Een modern verlangen (Pluim), Guido van Heulendonk: Vrienden van de poëzie. (De Arbeiderspers), Carmien Michels: Vaders die rouwen (Querido), A.L. Snijders: Tat Tvam Asi (AFdH), Annelies Verbeke: Treinen, kamers (De Geus).
De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022 bestaat uit Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert. Het prijzengeld voor de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt bijeengebracht door een crowdfundingsactie op platform Voor de Kunst. De hele opbrengst van gaat naar de prijswinnaar. Doneren? Dat kan tot 18 februari! Voor meer informatie kunt u terecht op www.jmabiesheuvelprijs.nl.


De genomineerden zijn:


Hanna Bervoets: Een modern verlangen (Pluim)

Guido van Heulendonk: Vrienden van de poëzie (De Arbeiderspers)

Carmien Michels: Vaders die rouwen (Querido)

A.L. Snijders: Tat Tvam Asi (AFdH)

Annelies Verbeke: Treinen en kamers (De Geus)