Hanna Bervoets wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022

Hanna Bervoets wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2022 werd uitgereikt op zondag 20 februari 2022, tijdens de Week van het Korte Verhaal. Het feestelijke programma rondom de uitreiking werd georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en vond plaats in SPUI25. Mensje van Keulen, winnaar van Biesheuvelprijs 2021, en Wilfried de Jong lazen korte verhalen voor. De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022 stelde uit drieëndertig inzendingen een shortlist van vijf titels samen. De genomineerden voor de prijs waren:

Hanna BervoetsEen modern verlangen (Pluim)
Guido van HeulendonkVrienden van de poëzie (De Arbeiderspers)
Carmien MichelsVaders die rouwen (Querido)
A.L. SnijdersTat Tvam Asi (AFdH)
Annelies VerbekeTreinen en Kamers (De Geus)

Tijdens de uitreiking werd de zevende J.M.A. Biesheuvelprijs toegekend aan Hanna Bervoets, voor haar verhalenbundel Een modern verlangen. Lees hier het juryrapport, en kijk hier voor een fotoverslag van de uitreiking.