Capelse Stadsdichter Miranda de Haan wint schrijfwedstrijd Save the Children

Schrijfster Miranda de Haan (46) uit Capelle aan den IJssel is door een vakjury uitgeroepen tot winnaar van de landelijke schrijfwedstrijd Schrijven voor Afghanistan. Haar werk wordt vertaald en later dit jaar uitgebracht in Afghanistan.
Het krijgt een plek in de duizenden boekenpakketten die Save the Children via speciaal ingerichte bibliotheekjes gaat verspreiden. Verder wordt het verhaal ‘Toen Rorors Bed de Lucht In Vloog’ opgenomen in een bijzondere uitgave die in Nederland op de markt komt; daarin zijn de verhalen van alle twintig finalisten gebundeld.
De Haan, Stadsdichter van Capelle aan den IJssel: “Ik ben heel blij. Ik schrijf alleen gedichten en kort proza en voor deze wedstrijd had ik direct inspiratie. Het onderliggend thema is belangrijk, de hoofdpersoon heeft een buurjongetje dat ergens anders vandaan komt en samen gaan ze een leuke dag tegemoet. Door deze wedstrijd kunnen kinderen in Afghanistan straks leuke en mooie boeken lezen en ondertussen opgroeien tot unieke volwassenen.”
Het verhaal van De Haan was een van de 337 inzendingen die eerder dit jaar werden ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Save the Children. Via de site brachten duizenden mensen hun stem uit, dat leidde tot een top 10. Een vakjury selecteerde nog eens tien finalisten. Die twintig kandidaten, afkomstig uit heel Nederland, moesten de jury er dit weekeinde tijdens de finale van overtuigen waarom juist zij moesten winnen. De jury bestond uit de schrijvers Wim Daniëls, Tahmina Akefi, René Appel, Guustaaf Peek en Jorien de Bruijn.

Lees het volledige nieuwsbericht HIER.