Verhalenwedstrijd ‘De mens van 2050’ van start

In de STT-toekomstverkenning ‘De mens van 2050’ wordt gezocht naar verrassende verhalen over mensen in het jaar 2050. Jonge en oude mensen, dik en dun, met blond haar of met zwarte krullen. Eerder in het project zijn al workshops en een enquête gehouden, nu is het tijd voor een wedstrijd. Iedereen mag aan de wedstrijd meedoen. Het maakt niet uit of je wel of niet eerder bij het project betrokken bent geweest, hoe oud je bent of hoeveel schrijfervaring je hebt.demensvan2050
De verhalen mogen spannend zijn of juist grappig, romantisch of ontroerend. Of een beetje van alles. Ze moeten alleen wel te maken hebben met één of meer thema’s waarop in de verkenning wordt gefocust. Bijvoorbeeld met wie of wat we in 2050 relaties hebben en hoe. Of we in 2050 nog moeten werken om te voorzien in onze levensbehoeften. En wat we in onze vrije tijd doen: zijn er nieuwe sporten ontstaan? Heeft iedereen een robothuisdier? Ga je voor een avondje uit nog wel de deur uit? In de voorwaarden lees je meer over de thema’s, maar ook over wat in het kader van deze verkenning onder sciencefiction wordt verstaan en over andere belangrijke zaken.

Meedoen
Heb je een origineel idee? Werk het uit in een verhaal van 600-1200 woorden en stuur het uiterlijk
17 juli 2016 naar info@stt.nl. Je maakt dan kans op mooie prijzen. Bovendien worden de winnende verhalen opgenomen in de eindpublicatie van de verkenning die in november van dit jaar verschijnt.

Meer informatie staat HIER.

1 Reactie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.