Welk boek pak jij deze zomer? Matthijs van Nieuwkerk trapt Zomerlezen af

Zomermaanden juni, juli en augustus in het teken van lezen

  • Pop-upboekhandel op het Zandvoortse strand
  • Verhalenbundel samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk in juni cadeau bij de boekhandel
  • Inspiratie voor zomerboeken op Hebban.nl met speciale themaweken
  • Ook deze zomer veel aandacht voor het spannende boek
  • Korting op 25 boeken met LINDA.-vakantieboek

Met de voeten in het zand kreeg Matthijs van Nieuwkerk in Zandvoort het eerste exemplaar van zijn zomerbundel Zonnegloren uit handen van Özcan Akyol.  Aanwezig waren verschillende in de bundel opgenomen auteurs als Heleen van Royen en Valentijn Hoogenkamp. Badgasten konden terecht bij de voor de gelegenheid door boekwinkel Athenaeum uit Haarlem opgezette pop-upboekwinkel op het strand, waar boeken van de verschillende auteurs en van de Zomerlezen-tiplijsten op zoek waren naar een koffer om mee in op vakantie te gaan.

Verhalenbundel Zonnegloren

Gedurende de maand juni krijgt iedereen die bij de boekhandel € 15 of meer aan Nederlandstalige boeken aanschaft de verhalenbundel Zonnegloren cadeau. Deze bundel bevat tien verrassende verhalen, samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk. In de keuze voor de verhalen was hij volledig vrij. Maar dat maakte het niet per se makkelijker. Van Nieuwkerk: ‘Het eerste wat ik dacht was: Biesheuvel moet! En dat blijft zo. Easy does it. Maar een maand en zeker meer dan honderd korte verhalen later, kon ik nauwelijks meer kiezen. Eén ding weet ik zeker: Er komt een geweldige zomer aan.

Welk boek pak jij deze zomer?

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken, of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. De campagne Zomerlezen helpt daarbij door mensen tips te geven: er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

Ook Hebban, de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen, staat de komende maanden in het teken van Zomerlezen met vooral heel veel lees(zin)inspiratie. Vanaf 10 juni zijn de ogen gericht op spannende boeken tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse, met natuurlijk een speciale plek voor de winnaar van de Hebban Thrillerprijs. Vanaf eind juni laten lezers weten welke boeken ze deze zomer oppakken.  Daarmee maken zij kans op mooie prijzen. In juli organiseert Hebban in samenwerking met Winq en Het Parool de Regenboog-verkiezing voor de honderd mooiste LHBTIQ-boeken aller tijden. Hebban sluit de zomer feestelijk af met de verkiezing ‘Welk boek pakte jou deze zomer?’ Rond 1 september wordt hét zomerboek van 2022 bekendgemaakt.

LINDA.-vakantieboek

Met het LINDA.-vakantieboek kunnen boekliefhebbers ook deze zomer weer hun hart ophalen. Met de speciale Zomerlezen-pas op de cover van het LINDA. vakantieboek krijgen lezers € 5 korting op een lijst van 25 toptitels voor deze zomer. Deze kortingsbon kan t/m 11 september bij de boekhandel verzilverd worden.

Bron: Persbericht CPNB

1 Reactie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.