Verhalenbundel: ‘Tinel tekent Babel & Singer’ van Koenraad Tinel

Verhalenbundel: ‘Tinel tekent Babel & Singer’ van Koenraad Tinel

In de straten van New York dwarrelen sneeuwvlokken als bloesems naar beneden. In een klooster in bevroren Kostroma schilfert een Russische moeder Gods af. Een engel wordt gesmoord, een lichaam gesmokkeld, een gevallen geliefde betreurd. Een vader doolt tussen zijn doden en Jezus toont zich zondig. Isaak Babel en Isaac Bashevis Singer hebben in hun lijfelijke en poëtische verhalen al te menselijke figuren onsterfelijk gemaakt en al te goddelijke naar de aarde getrokken. Koenraad Tinel vangt de verhalen van de twee literaire grootheden in nu eens tedere, dan weer furieuze, fragiele en vleselijke trekken. Tinel tekent Babel & Singer, tussen val en verbeelding, het verglijden en het onvergetelijke.

Auteur: Koenraad Tinel
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789492672551
Druk 1: mei 2022
184 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*