Beluister nieuwe podcasts doorheen Vlaanderen en Brussel

Beluister nieuwe podcasts doorheen Vlaanderen en Brussel

De hele zomer lang kan je doorheen Vlaanderen en Brussel op bankjes plaatsnemen en luisteren naar de podcast gemaakt door de winnaars van de wedstrijd ‘Het Bankje’. Alle dialogen hebben zich (misschien) afgespeeld op de plek waar je zit.

De podcast Het Bankje brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten, scant een QR-code en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Kunstenaars uit heel Vlaanderen en Brussel werken mee aan Het Bankje. Theatermakers, schrijvers en beeldende kunstenaars dragen hun steentje bij. Het productiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in wervelende podcasts waarbij je helemaal in het verhaal kruipt.

De podcast Het Bankje zal te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2022 in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK naar een idee van Wim Chielens, in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.

In dit overzicht zie je alle deelnemende gemeenten.

Bron en meer informatie: Creatief Schrijven