Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal – zomer 2022

weekwinnaar schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal – zomer 2022

Publiceer deze zomer jouw verhaal op www.kortverhaal.info

Goed nieuws! De redactie van Het Korte Verhaal heeft besloten om ook dit jaar weer een schrijfwedstrijd te houden. Het is al voor de vierde keer dat Het Korte Verhaal in de zomer een schrijfwedstrijd organiseert.

Het Korte Verhaal is van plan om deze zomer elke week een nieuw kort verhaal te publiceren op onze website. Deze schrijfwedstrijd loopt van 1 juli tot en met 11 september 2022. Hiervoor zijn we op zoek naar korte verhalen en iedereen mag meedoen.

Wordt jouw verhaal uitgekozen dan krijg jij samen met jouw verhaal speciale aandacht op onze website. Bij jouw verhaal plaatsen we een korte biografie en als je dat wilt een link naar je auteurswebsite en een auteursfoto. Door het verhaal in te sturen geef je ‘Het Korte Verhaal’ het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op haar website te publiceren. (Let op: we bieden hiervoor geen betaling.) Eind september zal de jury zal uit alle weekwinnaars het beste verhaal kiezen.

De winnaar van het beste verhaal zal een boekenpakket ontvangen met daarin diverse verhalenbundels plus een boekenbon van 25 euro.

We zoeken verhalen tussen 250 en 600 woorden.

Dit jaar werken we met een thema: Leeftijd

Voor het thema ‘Leeftijd’ hebben we ons laten inspireren door het boek ‘De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom’ van Lucas Zandberg waarin we zien wat er gebeurt als hoofdpersoon Renée de identiteit van haar moeder aanneemt om erfbelasting te vermijden. Zandberg schreef een tragikomische roman over de gevolgen hiervan die ze haar hele lange leven mee moet dragen.

Voor jullie de opdracht om een verhaal te schrijven waarin leeftijd een rol speelt. Jong of oud, onze leeftijd is wat hij is. Doe je best en schrijf een verhaal waarmee je de lezers even helemaal in een andere wereld brengt. Hoe je dat doet is aan jou, ieder genre is welkom.

Schrijftips:

Uiteraard kijken we naar originaliteit, woordkeus, stijl en grammatica bij de beoordeling van jullie inzendingen. Toch nog enkele tips om een goed verhaal af te leveren:

 • Vergeet niet om je verhaal een goede titel te geven. Een goede titel maakt nieuwsgierig, maar geeft niet te veel weg.
 • Zorg voor een afronding in je verhaal. Een inleiding tot een langer verhaal waarin (nog) niets wordt afgerond is geen kort verhaal.
 • Introduceer niet te veel personages, je hebt maar weinig ruimte.
 • Wees zuinig met bijvoeglijke naamwoorden: om tot een bondig verhaal te komen bepaal je bij elk woord of het echt iets toevoegt aan wat jij wilt vertellen.
 • Laat je verhaal na het schrijven altijd even een paar dagen liggen en lees het dan nog eens heel goed na. Lopen alle zinnen goed? Staan er echt geen foutjes meer in?

Wil je weten welke verhalen de jury in voorgaande jaren koos?

Hier staan de winnende verhalen van 2019.

Hier staan de winnende verhalen van 2020.

Hier staan de winnende verhalen van 2021.

Voorwaarden schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2022:

 • Stuur een verhaal in tussen de 250 en 600 woorden (exclusief titel). Verhalen met meer of minder woorden komen niet in aanmerking.
 • Je verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn.
 • Het thema ‘Leeftijd’ moet terugkomen in het verhaal.
 • Stuur je verhaal per e-mail naar het volgende mailadres: mail@ kortverhaal.info (spatie weghalen) onder vermelding van ‘Schrijfwedstrijd 2022’
 • Stuur je verhaal in een Word document als bijlage mee met de email. Vermeld in de email je auteursbiografie (maximaal 150 woorden) zoals je die bij het verhaal geplaatst zou willen hebben en als je wilt de link naar je auteurswebsite en een auteursfoto.
 • Je mag maximaal 2 verhalen per persoon inzenden, maar je kunt maar een keer uitgekozen worden als weekwinnaar. Let op: Iedere inzending moet in een aparte email.
 • Indien je wilt publiceren onder pseudoniem dan kan dit, laat dit weten in de begeleidende e-mail.
 • Je krijgt uitsluitend bericht als jouw verhaal wordt uitgekozen voor publicatie.
 • Door een verhaal in te sturen geef je Het Korte Verhaal het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op onze website te publiceren. Je krijgt hier geen betaling voor.
 • Indien de redactie veel verder voert dan grammaticale zaken en interpunctie, zal de auteur het verhaal eerst opnieuw ter inzage krijgen.
 • Deze schrijfwedstrijd loopt de hele zomer door. Je mag inzenden vanaf vandaag. De laatste dag dat je kunt inzenden is zondag 11 september 2022. De winnende verhalen worden wekelijks gepubliceerd vanaf ongeveer de 3e week van juli. Iedere week kiezen we een nieuw verhaal uit alle inzendingen die we op dat moment ontvangen hebben. Eerder insturen betekent dus meer kans op publicatie.
 • Uit alle weekwinnaars zal eind september een winnaar worden gekozen voor de hoofdprijs.
 • De winnaar van het beste verhaal zal een boekenpakket ontvangen met daarin diverse verhalenbundels plus een boekenbon van 25 euro
 • Indien een verhaal al eerder gepubliceerd is geweest, vermeld dan waar en vermeld expliciet dat je Het Korte Verhaal toestemming geeft om dit verhaal ook te publiceren.
 • Bij te weinig (kwalitatieve) inzendingen staat het Het Korte Verhaal vrij om (een week) geen verhalen te publiceren of de schrijfwedstrijd eerder te beëindigen.
 • Inzendingen die niet aan het reglement voldoen dingen niet mee.

De jury is inmiddels bekendgemaakt en wordt HIER voorgesteld.

Meer weten over (korte verhalen) schrijven en leren schrijven? Kijk dan eens op SchrijvenOnline.

9 Trackbacks / Pingbacks

 1. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 1 is Ilse Croughs – Het Korte Verhaal
 2. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 2 is Claudia Maser – Het Korte Verhaal
 3. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 3 is Thibaut Coenegracht – Het Korte Verhaal
 4. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 4 is Saskia Viersen – Het Korte Verhaal
 5. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 5 is Johan van Kempen – Het Korte Verhaal
 6. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 6 is Rieks Veenker – Het Korte Verhaal
 7. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 7 is Linda Beukeboom – Het Korte Verhaal
 8. Update schrijfwedstrijd 2022 – Het Korte Verhaal
 9. Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 8 is Conny Hoogendoorn – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.