Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 7 is Linda Beukeboom

weekwinnaar schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 7 is Linda Beukeboom

Vandaag kunnen we de zevende weekwinnaar van onze schrijfwedstrijd bekendmaken. De eer gaat naar Linda Beukeboom die de twijfels over leeftijd mooi onder woorden brengt.

Lees hieronder het winnende verhaal:

Een andere date

© Linda Beukeboom

De langzaam stromende rivier laat het water zachtjes tegen de stenen aanklotsen, waarop hij zijn handdoek heeft uitgespreid. Hij houdt van dat meditatieve geluid. Grote slome vissen komen af en toe aan de oppervlakte om naar adem te happen. Hij heeft geen idee wat voor vissen het zijn, maar herkent ze intussen wel en heeft ze zelfs namen gegeven; Hans de lange, Truus de actieve en Madeleine. Dat is de meest gracieuze. Hij komt hier vaak, want het is zijn lievelingsplek. Vandaag heeft hij een klavertje vier gevonden aan de rivieroever en dat lijkt hem een goed teken. Maar zijn date is laat en hij moet zichzelf tot rust manen om de tere blaadjes niet fijn te knijpen tussen zijn vingers. Waarom is ze nog niet hier? Ze laat hem toch niet zitten?

Hij begint te twijfelen, want hun contact verliep zo anders dan dat hij gewend was. Ze noemde zichzelf een hoogopgeleide en veelzijdige vrouw met een sportief uiterlijk. Maar ze vermeldde niet haar leeftijd en toen hij haar daarnaar vroeg, appte ze dat leeftijd geen rol speelde. Ze schreef dat ze haar hele leven haar leeftijd bleef. Hij snapte er niets van, maar wilde zich niet laten kennen. Waarschijnlijk was ze geïnteresseerd in filosofie. Zijn leeftijd wilde ze ook niet weten, want alleen iemands geestestoestand deed ertoe, volgens haar.

Hij werd nieuwsgierig en nu is hij hier, maar zij is daar, wellicht op weg naar hier, of niet? Na een half uur is het klavertje vier verpulverd en doet hij de handdoek in zijn tas. Met snelle passen loopt hij terug over de gladde stenen, het water reikt slechts tot aan zijn knieën. Hij is kwaad. Op haar en op zichzelf. Een date met een jong meisje was makkelijker geweest. Hij had er zoveel gehad, soms hadden ze zijn dochter kunnen zijn. Allemaal lief en aanhankelijk, maar een echt gesprek zat er niet in. Daarvoor waren hun levens te verschillend. Hij was verdomme directeur geweest van een groot internationaal bedrijf en meerdere keren zag Nederland zijn kop op de televisie. Een vrouw met inhoud, dat wilde hij.   

Als hij bij zijn fiets terugkomt, ziet hij een vrouw hijgend aan komen fietsen. Is deze vrouw zijn date? De zon schijnt op haar krullen, zijn ze van goud of grijs? Hij kan het niet goed zien. Haar bovenarmen, die uit haar shirt steken: glad of rimpelig? Haar benen in een korte broek lijken bubbelig of toch gespierd? Snel springt hij op zijn fiets en maakt dat hij wegkomt. De capuchon van zijn jas verbergt zijn kale schedel.  De vrouw roept hem na: ‘Bart, ben jij Bart?’

Hij reageert niet en kijkt strak voor zich uit.

Thuisgekomen voelt hij zich een lafaard als hij in de spiegel kijkt. Hij schaamt zich. Waarom is hij niet gebleven? Leeftijd was toch geen issue? Voor haar niet.

Hij blokkeert haar nummer in zijn telefoon. Voor hem wel.

Over de auteur:

Mijn naam is Linda Beukeboom. Vier jaar geleden startte ik met schrijven en volgde ik een aantal onlinecursussen op dit gebied.  In mei 2021 publiceerde ik mijn debuutroman ‘Aangeraakt’. Deze roman werd goed ontvangen en dat motiveerde mij om te blijven schrijven. Mijn manuscript ‘Max’ voltooide ik in december 2021 en is nog niet gepubliceerd. Intussen ben ik mij gaan richten op schrijfwedstrijden. Mijn verhaal ‘Kees’ haalde de shortlist bij Bookchoice. De lezers van mijn verhalen zeggen dat ik een vlotte eenvoudige schrijfstijl heb en dat ze worden meegezogen in het verhaal. Ik hoop dat dit ook gelukt is in dit korte verhaal.

Wil je jouw verhaal ook op onze website geplaatst zien? Je kunt nog meedoen aan onze #schrijfwedstrijd. Klik hier voor de voorwaarden.