Verhalenbundel: ‘Sferen tussen licht en donker’ van Lieven van Groenenborgh

Verhalenbundel: ‘Sferen tussen licht en donker’ van Lieven van Groenenborgh

Zeven levendige en poëtische verhalen geïnspireerd op historische figuren, met name vrouwen

Over het boek: In dit boek zijn zeven levendige verhalen gebundeld, waarin de poëzie de boventoon voert. Ze zijn gesitueerd in het verleden, vanaf het begin van de 19de eeuw tot en met Wereldoorlog II. De schrijver is een romanticus, met een voorkeur voor de Belle Époque. Hij vond onder meer inspiratie in historische figuren uit de voornoemde favoriete periode. In deze uitgave zijn dat met name Jane Austen, Beatrix Potter en Etty Hillesum, vrouwen met een krachtige persoonlijkheid en innerlijke rijkdom.
De verhalen spelen in op de actuele maatschappelijke behoefte tot onthaasting, verstilling, verbinding, doorleefde emotionele beleving, aandacht voor het diepe innerlijk van de mens, maar daarnaast ook voor de essentiële schoonheid van de natuurlijke eenvoud waar zo vaak overheen gekeken wordt.
De auteur hoopt dat zijn lezers de verhalen aandachtig en rustig tot zich nemen, zodat ze midden tussen de beelden staan en de sfeer proeven die hij wil oproepen.

Over de auteur: Lieven Van Groenenborgh (*1956) is het pseudoniem van Lieven Van Poeck, geboren en wonend in het Oost-Vlaamse Kruibeke nabij Antwerpen. Hij studeerde Germaanse Filologie (Universiteit Antwerpen) en Neurolinguïstiek (Vrije Universiteit Brussel). Zijn beroepsleven situeert zich vooral als onderzoeksadministrator aan de Universiteit Antwerpen, waar hij gedurende 8 jaar tevens lid was van de Raad van Bestuur. Zijn voornaamste passie is klassieke symfonische muziek.

Auteur: Lieven van Groenenborgh
Uitgeverij Elikser
Nederlands Paperback
ISBN: 9789463654579
Druk 1: augustus 2022
374 pagina’s