Bekendmaking jury schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2022

weekwinnaar schrijfwedstrijd

De jury van de schrijfwedstrijd van Het Korte Verhaal 2022 bestaat dit jaar uit Marjet Maks, Remko Meddeler en Lucas Zandberg. Zij zullen bepalen welke verhalen dit jaar in de prijzen vallen. De voorselectie zal worden gedaan door Carien Touwen.

Marjet Maks (1959) leest en recenseert korte verhalen voor de website ‘Het Korte Verhaal’ en romans voor de website ‘Literair Nederland’. Zelf schrijft ze [historische] romans, korte verhalen en columns. Haar laatste roman, de familiegeschiedenis ‘Naar het land van het lopend licht’, verscheen in 2021. Het land van het lopend licht, zo noemt ze haar woonplek in Andalusië, in een Spaans bergdorp vindt ze haar inspiratie in het landschap, haar tuin en met haar honden; een relaxt leven in een warm en zonnig land.  Website: www.schrijfmaks.raya.org
Remko Meddeler (1972) is geboren, getogen, verhuisd en getrouwd als vele anderen. Allemaal in Twente. Hij is al zijn leven lang liefhebber van goede verhalen, bij voorkeur in geschreven vorm. Na jaren van recenseren voor de websites Crimezone en Ezzulia, en een enkele keer voor de jaarlijkse Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, besloot hij in 2007 van zijn hobby zijn werk te maken. Na een studie journalistiek in Utrecht werd hij professioneel en freelance tekstschrijver. Hij werkte als redacteur en corrector voor verschillende uitgeverijen en schreef vele artikelen voor diverse tijdschriften en websites. In 2015 werd bij hem een tot op heden relatief stabiele vorm van kanker geconstateerd, waarna het tekstwerk op een lager pitje kwam te staan. Het lezen van korte en lange verhalen is altijd onverminderd doorgegaan.
Lucas Zandberg werd in 1977 geboren in het Friese Langezwaag. Hij is verbonden aan de Schrijversvakschool Groningen. Zijn romans hebben veelal een historische en biografische kern, maar hij heeft ook een satire op zijn naam staan. In 2007 debuteerde hij met Mijn leven is van mij, een meerdere malen herdrukte roman over Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. In tegenstelling tot wat soms werd aangenomen is er weinig zoets aan dit debuut. Daarna verschenen de historische romans De laatste maîtresse (2010), Mayling (2012), De vergeten prins (2015)  en in 2017 De rendementsdenker. Deze hilarische onderwijssatire is mede gebaseerd op Zandbergs eigen ervaringen in het onderwijs. Het bijzonder goed ontvangen Keizerlijk geel (2019) is gebaseerd op het leven van Cixi, een 19e-eeuwse concubine die het tot regentes van China schopte. In 2022 verscheen De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom, zijn zevende roman. Website: www.lucaszandberg.nl

De voorselectie is in handen van Carien Touwen

Carien Touwen werkt als auteur, freelance redacteur en journalist. Carien was een van de twee oprichters van literaire uitgeverij Parelz (2009-2015), een uitgeverij voor korte verhalen, en de hoofdredacteur van Azra Magazine (2012-2015) een literair blad in boekvorm vol korte verhalen. Ze interviewt sinds 2008 auteurs uit binnen- en buitenland (voor o.a. Hebban en Boekenkrant) en heeft veel redactiewerk en proefleeswerk voor andere auteurs gedaan. Ze publiceerde zelf ook een aantal korte verhalen in diverse bundels. Ze is hoofdredacteur van Het Korte Verhaal en woont al meer dan tien jaar in Brussel. Website: www.carientouwen.com

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal – zomer 2022 – Het Korte Verhaal
  2. Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2022 : alle winnaars – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.