Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 2 is Claudia Maser

Schrijfwedstrijd 2022: Weekwinnaar 2 is Claudia Maser.

Vandaag kunnen we de tweede weekwinnaar bekendmaken van onze schrijfwedstrijd. De eer gaat naar Claudia Maser die een boeiend verhaal neerzette waarin wanhoop leidt tot een drastische beslissing. Van harte gefeliciteerd Claudia!

Lees hieronder het winnende verhaal:

Sprinter

© Claudia Maser

Kirsten streelde Sprinter over zijn hals. Hij had het goed gedaan, drie keer op rij de eerste plaats terwijl ze hem nog maar een klein jaar reed. Ze draaide zich om en trok de staldeur in het slot. Haar vader stond buiten. Zijn investering was het waard geweest dacht ze, toen ze hem voorbijliep. Niets kon zijn droom in de weg staan toen Kirsten als zevenjarige interesse in paarden toonde. Twee keer in de week bracht hij haar naar de manege en later kwamen daar de privélessen bij. Van de manegepaarden schoof ze door naar een eigen pony, daarna een goed wedstrijdpaard. Voor haar waren ze verhuisd naar een huis met stallen, binnen- en buitenbak en een weiland. Ze hoorde haar vaders voetstappen versnellen.

‘Je wordt nu al de veelbelovende kampioen genoemd! In de krant stond zelfs: Uniek toptalent! Kirsten, hoor je me? En dat al op jouw leeftijd!’ Zijn ogen twinkelden alsof hij de kerstman was.

Kirsten knikte, ze wist zelf niet of talent er iets mee te maken had. Dagelijks trainen, investeren en volhouden totdat je neervalt, waren vooral de ingrediënten.

‘Wat ben je stil, het ging toch geweldig? Hij is nog wat zenuwachtig, maar dat krijg je er wel uit,’ zei haar vader.

Ze haalde haar schouders op. ‘Ik neem een douche en ga even liggen.’

Ze slofte naar boven, kleedde zich uit en ging onder de warme straal staan. Terwijl het water over haar hoofd liep vroeg ze zich af hoe lang ze er al geen lol meer in had. Verschillende keren had ze het de laatste jaren bijna gezegd, maar wanneer ze naar haar vader keek, kreeg ze het niet uit haar strot. De woorden voelden als braaksel dat je wegslikt voordat je de wc-pot bereikt.

‘Ik kan niet meer,’ fluisterde ze terwijl het water over haar lippen gleed. Iedere ochtend wanneer ze de stal in kwam voelde Kirsten de weerstand. De jonge volbloed voelde het ook. Het paard werd onrustig in haar buurt. Ze voelde zijn spanning wanneer ze op zijn rug zat. De trilling in zijn hals wanneer ze hem streelde. Hij begreep haar beter dan wie dan ook.

Zwijgend zat ze aan tafel en at haar bord leeg.

‘Dank je wel mam, het was lekker. Ik ga nog even rijden.’

‘Nu nog?’ zei haar vader verbaasd. ‘Hij heeft zichzelf vandaag al bewezen. Denk aan zijn pezen. Geef hem en jezelf wat rust.’

‘Ik heb het nodig. Je hoeft niet te helpen.’ Ze schoof haar stoel naar achter en beende de keuken uit. In de stal duwde Sprinter zijn neus tegen haar borst. Kirsten voelde zijn bereidheid. Ondanks zijn temperament had ze niet eerder zo’n connectie met een paard gevoeld.

‘Help me,’ zei ze met haar wang tegen zijn hoofd. Zonder zadel en hoofdstel liep ze met hem naar de buitenbak. Een touw om zijn hals was voldoende. Behendig duwde Kirsten zich omhoog en gooide haar been over hem heen. Hij stond doodstil. Ze ademde diep in en spoorde hem aan. De ene ronde na de andere. Zijn kracht en snelheid onder haar billen. Hij deed zijn naam eer aan. Sneller. Nog sneller. Het zand vloog alle kanten op, de siddering over zijn lijf. De tranen liepen over haar wangen toen ze riep, ‘help me!’

Vanuit het niets stond hij stil en vloog ze hoog over zijn hoofd. Haar rug kraakte toen ze op het zand knalde.

Het zweet liep over zijn hals, zijn adem dicht bij haar tranen. In de verte hoorde ze haar moeder gillen. ‘Dank je wel,’ fluisterde ze.

Over de auteur:

Vanaf haar tiende was Claudia Maser al actief in de toneelwereld. Van schooltoneel naar theaterclubjes en later een regie-opleiding. Met veel energie speelde, regisseerde of bewerkte ze theaterstukken. Sinds een aantal jaar is het schrijven erbij gekomen. Ze heeft een sterke, intrinsieke drang om verhalen te creëren. “Door korte verhalen te schrijven, kan ik mijn creatieve energie kanaliseren en tegelijkertijd mijn fantasie de vrije loop laten. Van de korte verhalen belandde ik in een jeugdboek, ‘Eiland 78’ en toen ik aan mijn tweede boek ‘De Zonnesteen’ begon, ben ik een schrijfopleiding gaan volgen. Ik wilde meer en had de behoefte om mezelf te ontwikkelen als schrijver. Hier leerde ik meer over het hoe, verschillende perspectieven en de wil en de weg. Ik schrijf zowel voor volwassenen als voor kinderen, het geeft me allebei enorm veel plezier.

Haar website: www.ccmaser.nl

Wil je jouw verhaal ook op onze website geplaatst zien? Je kunt nog meedoen aan onze #schrijfwedstrijd. Klik hier voor de voorwaarden.

2 Reacties

1 Trackback / Pingback

  1. Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2022: de tien winnende verhalen – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.