Reisverhalen: ‘Eenzame reiziger’ van Jack Kerouac

Reisverhalen: ‘Eenzame reiziger’ van Jack Kerouac

Op 12 maart 2022 is het honderd jaar geleden dat Jack Kerouac werd geboren. Op die dag verschijnt het nog niet eerder in het Nederlands vertaalde Eenzame reiziger, waarin Kerouac in ‘jazzy impressionistisch proza’ (The New Yorker) verslag doet van zijn omzwervingen door de VS, Mexico, Marokko, Londen en Parijs.

Eenzame reiziger (voor het eerst gepubliceerd in 1960) is een tijdloos reisverslag en een jubelende viering van de menselijke ontdekkingsdrang. Terwijl hij door de VS, Mexico, Marokko, Parijs en Londen zwerft, legt Kerouac in poëtisch proza het leven onderweg vast.

Staande op de locomotief van een trein die langs velden met stekelige cactussen raast; zijn eerste stierengevecht in Mexico terwijl hij high is van opium; bijpraten met de jongeren van het beat-nachtleven in New York; zichzelf begraven in de met sneeuw bedekte bergen van Noordwest-Amerika; mediteren op een zonovergoten dak in Tanger; of verliefd worden op Montmartre en basilique du Sacré-Cœur – Kerouac schrijft zowel over de eindeloze diversiteit van het menselijk leven als over zijn eigen levenslustige filosofie van zelfontplooiing.

‘Eenzame reiziger geeft ons Kerouac’s universum, met flitsen van poëzie, waarheid en gekte.’ – The New York Times Book Review

‘Een boek vol verrassende en mooie dingen… men ziet, hoort en voelt.’ – Sunday Times

‘Elk boek van Kerouac is uniek. Zo’n rijk, natuurlijk schrijven is in de latere twintigste eeuw ongeëvenaard.’ – Allen Ginsberg

Auteur: Jack Kerouac
Vertaald door Arie Storm
Nederlands Paperback
ISBN: 9789492068828
Druk 1: maart 2022
280 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*