Verzameld proza van Franz Kafka

Verzameld proza van Franz Kafka

Franz Kafka (1883-1924) studeerde rechten in Praag en werkte vervolgens voor een verzekeringsmaatschappij. Voornamelijk in de nachtelijke uren schreef hij een volstrekt uniek oeuvre bij elkaar dat van grote invloed is geweest op de literatuur en de beeldende kunst van de twintigste eeuw en daarna.
Voor het eerst verschijnt het verzamelde proza van Kafka in een unisono vertaling: topvertaler en Kafkakenner Willem van Toorn baseerde zich daarbij op de handschriftedities. Dichter bij Kafka kan de Nederlandse lezer niet komen.

In Verzameld proza zijn bekende titels opgenomen als Brief aan mijn vaderHet proces en De gedaanteverwisseling, maar ook enkel in tijdschriften of kranten gepubliceerde teksten en korte verhalen uit Kafka’s nalatenschap. Een prachtig voorbeeld van de kracht van Kafka’s proza is het verhaal Der Steuermann, hier vertaald als De roerganger.

Meer informatie over deze uitgave staat HIER.

Auteur: Franz Kafka
Uitgeverij: Athenaeum
Vertaler: Willem van Toorn
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789025314866
Druk: 1 juli 2022
1128 pagina’s