‘De mooiste verhalen van Anton Tsjechov’ – Gekozen door Gijs Scholten van Aschat

‘De mooiste verhalen van Anton Tsjechov’ – Gekozen door Gijs Scholten van Aschat

Niemand schreef zulke veelzijdige korte (en lange) verhalen als Anton Tsjechov. De veelomvattendheid van zijn werk is imponerend, zijn thematiek klassiek-universeel en de vanzelfsprekendheid van zijn karakterschetsen om nooit te vergeten. Denk alleen al aan klinkende titels als ‘De dame met het hondje’, ‘De jager’ of ‘Romance met contrabas’. Gijs Scholten van Aschat koos de mooiste verhalen uit de alom bejubelde Russische Bibliotheekvertaling van Tom Eekman, Aai Prins en Anne Stoffel. Hij bracht Tsjechov terug tot zijn essentie: zijn selectie is zowel een eerste kennismaking voor wie nog niets van Tsjechov heeft gelezen, als een aangenaam weerzien voor de liefhebbers.

‘Het leven als een boze, mooie droom. Je hoeft maar lukraak een bladzijde van Tsjechov op te slaan en je verzeilt in zulke dromen.’ – Vrij Nederland

‘Tsjechovs verhalen zijn niet zomaar goed, ze zijn verpletterend goed.’ – Joost Zwagerman

‘De grootste verhalenschrijver ooit.’ – Raymond Carver

Auteur: Anton Tsjechov
Vertaler: Tom Eekman
Uitgeverij: Van Oorschot
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789028222038
Druk 1: augustus 2022
576 pagina’s