Harland Awards 2022 – deadline 2 oktober 2022

De Harland Awards 2022 verhalenwedstrijd is nu geopend voor inzendingen!

Vanaf vandaag kun je inzenden voor de Harland Awards schrijfwedstrijd 2022! We zoeken verhalen tot 7.500 woorden in de genres fantasy, sciencefiction, horror en aanverwanten. Inzenden van maximaal twee verhalen per persoon kan tot en met 2 oktober middernacht. De hoofdprijs is 500 euro en de top vijf wordt gepubliceerd in een speciaal Hebban ebook. Doe mee en grijp je kans op eeuwige roem!

Voor de derde keer wordt de Harland Awards verhalenwedstrijd op Lezerscommunity Hebban georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Fantastisch Genre. De Harland Awards wordt al sinds 1976 – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. Een keur van auteurs, inmiddels enkele duizenden, hebben hun verhalen ingestuurd om mee te dingen naar de hoofdprijs en vooral die eeuwige roem.

Voordat je je verhaal indient, lees je de complete voorwaarden voor deelname. Hieronder alvast enkele bijzondere bepalingen:

Nieuw verhaal. Stuur alleen verhalen in die speciaal voor deze wedstrijd zijn geschreven. Dus niet een aangepaste versie van een verhaal dat eerder voor een andere schrijfwedstrijd is ingezonden en geen verhaal dat eerder ergens gepubliceerd is (online of in print). Onze voorselecteurs en juryleden lezen veel en breed (en jureren ook bij andere schrijfwedstrijden). De kans dat een eerder gepubliceerd of ingediend verhaal als zodanig herkend wordt, is dan ook groot. Wordt een oud verhaal ontdekt, dan volgt doorgaans diskwalificatie.
7.500 woorden. De woordlimiet is een maximum, geen streefgetal. Kortere verhalen maken zeker ook kans, als ze maar goed geschreven zijn.
Publicatie: Het Hebban e-book met de top 5 verhalen wordt tijdens of snel na de bekendmaking van de uitslag gepubliceerd. Deze gratis e-books wordt door veel Hebban-leden gedownload (dus veel lezers!);
Publicatievergoeding: De winnaar én de vier runners-up ontvangen een publicatievergoeding van 50 euro voor hun verhaal in het Hebban e-book. Bij de winnaar maakt de publicatievergoeding deel uit van de hoofdprijs van 500 euro;
Toegelaten genres: Fantasy, sciencefiction en horror zijn de focus van deze schrijfwedstrijd. Daarbij gaat het om alle denkbare subgenres en aanverwanten, die samen de zogenoemde fantastische of speculatieve genres vormen.

Alle voorwaarden voor deze #schrijfwedstrijd kun je vinden op de website van Hebban.