Verhalenbundel: ‘Bevrijdingsdag’ van George Saunders

Verhalenbundel: ‘Bevrijdingsdag’ van George Saunders

George Saunders is terug, met negen nieuwe verhalen zoals alleen hij die kan schrijven: geestig, empathisch en buitengewoon origineel. Een grootvader schrijft een brief aan zijn kleinzoon vanuit een dystopische nabije toekomst. Een medewerker van een ondergronds pretpark met een hels thema stelt vraagtekens bij zijn realiteit. Een ouderpaar worstelt met een adequate reactie als hun zoontje iets overkomt. De personages van Saunders zetten aan tot denken over macht, ethiek en rechtvaardigheid in een bundel die zijn zijn status als de koning van het korte verhaal meer dan bevestigt.

Auteur: George Saunders
Vertalers: Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes
Uitgeverij de Geus
Nederlands Paperback
Druk 1: 2022-11-04
Pagina’s: 272 pagina’s