Verhalenbundel: ‘Schaduw en spotlicht’ van David Westling

Verhalenbundel: ‘Schaduw en spotlicht’ van David Westling

Zorgvuldig opgebouwde verhalen over herkenbare crisissituaties waarin de hoofdpersonages de strijd aangaan met zowel de buitenwereld als zichzelf

Schaduw en spotlicht bevat zeven indringende verhalen waarin de hoofdpersonages worden geconfronteerd met een herkenbare, niet-alledaagse crisissituatie. Om die situatie het hoofd te bieden, gaan ze ieder op hun eigen wijze de strijd aan met zowel de buitenwereld als zichzelf.

Een magisch moment verhaalt over een medewerker van een speelhal, die het leven zuur wordt gemaakt door zijn baas en op zoek gaat naar een manier om de man met gelijke munt terug te betalen.
In Scherven steelt een vrouw in een opwelling iets van haar nieuwe buren, waardoor ze haar gemoedsrust en haar relatie op het spel zet.
Het oog van de wereld gaat over twee schoolvrienden die tijdens het maken van een film getuige zijn van een dodelijke roofoverval.
En in Van stof tot stof strandt een oorlogsveteraan door autopech in zijn geboorteplaats, waar hij 20 jaar geleden onder nare omstandigheden is vertrokken. Algauw wordt hij geconfronteerd met zijn verleden, dat veel dichterbij komt dan hem lief is…

Over de auteur:

David Westling studeerde sociale wetenschappen en wordt gefascineerd door de menselijke aard en psyche. Hij schrijft verhalen in uiteenlopende genres, hoewel hij zich de laatste jaren vooral heeft toegelegd op literaire fictie.
De personages in zijn verhalen zijn vaak gewone mensen die in een lastig parket verzeild zijn geraakt en/of worden geconfronteerd met ongewone omstandigheden. Thema’s in Westlings werk zijn de zoektocht naar vrijheid en naar catharsis, het (nood)lot en de realiteit in haar vele verschijningsvormen.

Auteur: David Westling
Uitgeverij Elikser
Nederlands Paperback
Druk 1: 2022-11-01
Blz.: 267 pagina’s