Schrijfwedstrijd ZesZinnenZelfportret

Ter gelegenheid van de toekenning van de Erasmusprijs 2016 aan de Britse auteur A.S. Byatt organiseert de Stichting Praemium Erasmianum de schrijfwedstrijd ‘ZesZinnenZelfportret’ in samenwerking met Schrijven Online. De schrijfwedstrijd begint op 1 september en zal lopen tot en met 30 september 2016.

Schrijfwedstrijd ZesZinnenZelfportret
De schrijfwedstrijd ZesZinnenZelfportret is geïnspireerd op Ernest Hemingway’s Six Word Story. Six Word Story, omdat het kortste verhaal dat ooit geschreven is uit zes woorden bestond: “For sale: baby shoes, never worn.” Wij vragen schrijvers om in zes zinnen en in totaal maximaal 60 woorden een autobiografie te schrijven. De sluitingsdatum van de schrijfwedstrijd is 30 september 2016. In het reglement leest u waar uw inzending aan moet voldoen.

Jury
Alle inzendingen zullen door een deskundige jury worden beoordeeld, bestaande uit Nelleke Noordervliet (auteur), Désanne van Brederode (auteur) en Shanti van Dam (directeur Stichting Praemium Erasmianum). De jury kijkt allereerst of de inzending voldoet aan alle bepalingen in het reglement en beoordeelt vervolgens op originaliteit, zeggingskracht, het persoonlijke karakter en stijl.

Prijzen
1e prijs: € 300,- en Lunch & Learn met jurylid en auteur Nelleke Noordervliet
2e prijs: € 200,- en abonnement Nederlandse Boekengids
3e prijs: € 100,- en boekenpakket A.S. Byatt

 

Meer informatie over deze schrijfwedstrijd is HIER te vinden.