Interview met Iduna Paalman

Ieder jaar krijgen talentvolle jonge schrijvers de kans om een kort verhaal in te sturen voor de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. De winnaar krijgt een voordracht op Lowlands, een schrijfmasterclass, een gesprek bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en publicatie in nrc.next. Wie zijn deze jonge schrijvers? LOOD Magazine interviewde Iduna Paalman, de winnares van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2016

Iduna Paalman (1991) groeide op in Drenthe en studeerde Duitse Taal en Cultuur en Duitslandstudies in Amsterdam en Berlijn. Ze debuteerde in 2012 bij Uitgeverij Lemniscaat met Hee maisje!, een bundel (zeer) korte verhalen voortgekomen uit haar deelname aan het project ABCYourself.nl. Naast korte verhalen schrijft ze gedichten en maakt ze theater en muziek. Ze won verschillende prijzen bij poëziewedstrijd Doe Maar Dicht Maar, Write Now! en de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2016.

 

Klik HIER om dit interview te lezen.