Verhalenbundel: ‘Dierenmens’ van Alexander Macleod

Verhalenbundel: ‘Dierenmens’ van Alexander Macleod

‘Ik weet dat ik anders ben dan andere mensen, en naar alle waarschijnlijkheid ook totaal anders dan jij.’ Zo begint een van de verhalen in Dierenmens, een bundel vol opvallende tegenstellingen: criminelen en omstanders, familieleden en vreemden, kinderen en volwassenen, mensen en dieren. Steeds weer gebeurt het onverwachte, en iedere ontmoeting leidt tot herkenning of juist afwijzing. In de vaak melancholische verhalen in Dierenmens weet Alexander MacLeod op wonderlijke wijze de toevallige momenten en intense gevoelens te vatten die onze levens vormen. Na zijn bekroonde debuut Light Lifting bevestigt Alexander MacLeod met Dierenmens een van de beste korteverhalenschrijvers van dit moment te zijn.

Auteur: Alexander Macleod
Vertaler: Auke Leistra
Uitgeverij De Bezige Bij
Nederlands Paperback
ISBN: 9789403106113
Druk 1: januari 2023
272 pagina’s