‘Verhalen van de Fladdertak’ -Sprookjes, mythen en legenden over betoverende bomen en wonderlijke bossen van Margaretha van Andel

‘Verhalen van de Fladdertak’ -Sprookjes, mythen en legenden over betoverende bomen en wonderlijke bossen van Margaretha van Andel

We zijn al ons hele bestaan onlosmakelijk verbonden met bomen – niet alleen omdat ze ons letterlijk helpen ademen, maar ook om de rol die ze spelen in sprookjes, verhalen, legenden, religies, bijgeloof… Marieke Nelissen droomde van een boek over bomen. Margaretha van Andel verzamelde allerlei volksverhalen en sprookjes en vervlocht die tot een spannende raamvertelling. Het Lemniscaat-duo van De tovenaar van Oz creëerde zo het Grote Onweerstaanbare Boomsprookjesboek. Een boek om in te verdwijnen,om je over te verwonderen, om uren naar te kijken vanwege de geweldige illustraties, en om je houding ten opzichte van de wereld om je heen voor altijd door te laten veranderen. Want ze leven… die bomen, van dat kleintje in je tuin tot de woudreus in het bos. Luister maar goed!

Auteur: Margaretha van Andel
Uitgeverij Lemniscaat
Nederlands Hardcover
ISBN:9789047712220
Druk 1: januari 2022
256 pagina’s