Verhalenbundel ‘Engel van Rome’ van Jess Walter

Verhalenbundel ‘Engel van Rome’ van Jess Walter

Meesterverhalenverteller Jess Walter op z’n best De verhalen in Engel van Rome zijn adembenemend en onvergetelijk. Personages worden geconfronteerd met hun rol in het bestaan doordat het leven een plotselinge wending neemt – positief of negatief, of hilarisch. Zoals een tienermeisje dat worstelt met de les van haar beeldschone, overleden moeder, een echtpaar op leeftijd van wie gesprekken worden afgeluisterd door een schrijver, of een volwassen zoon die zich gedwongen ziet om keer op keer uit de kast te komen tegenover zijn demente vader. Het titelverhaal is een novelle, een Schitterende ruïnes in het klein, compleet met Italiaanse setting, een adembenemende filmster en een hartverscheurend innemende, naïeve mannelijke protagonist. Een jongen uit een arbeidersmilieu in Nebraska gaat op kosten van de kerk Latijn studeren aan een ‘pauselijk instituut’ in een Rome.

‘Dit. Verhaal. Is. Oneindig. Geestig. En haast krankzinnig hartverwarmend. Zet je schrap, dit wordt genieten.’ – Kirkus (starred review)

‘Er is lang uitgezien naar deze bundel vol geestige, aangrijpende, gevoelige en verlossende verhalen, waarin Walter opnieuw een duizelingwekkend palet aan personages en settings opvoert, die niets aan kracht hebben ingeboet.’— Esquire (best books of summer 2022)

‘Heel af en toe verdient een boek geen vijf maar zes sterren. Schitterende ruïnes is er zo een.’ – Knack ‘Spectaculair (…) een meesterwerk.’ – De Groene Amsterdammer over ‘Schitterende ruïnes’

Nederlands Paperback
Vertaler Paul Bruijn
Uitgeverij Marmer
ISBN: 9789460686214
Druk 1: 16 februari 2023
320 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*