Verhalenbundel ‘Schrikkeljaar’ van Anka Hashin

Verhalenbundel ‘Schrikkeljaar’ van Anka Hashin

In ‘Schrikkeljaar’ spelen verhalen over gewiekste scharrelaars en grootmoedige schepsels zich af in een nagenoeg surrealistisch universum waarin mens en dier centraal staan. Hun bestaan lijkt ongrijpbaar en dubbelzinnig, soms absurdistisch, soms heel reëel.

Schoonheid en smeerlapperij, list en bedrog, maar ook liefde en haat gaan hand in hand in de verhalen, die steunen op een zorgvuldig geobserveerde realiteit, persoonlijke belevingen en fantasie. Zo blijken humor, gevatheid en innerlijke kracht niet alleen de drijfveer, maar ook de remedie voor het leven zelf.

Geïnspireerd door grootmeesters als Tsjechov, Leskov, Platonov en Gogol, maar ook Kafka, de gebroeders Grimm en Berger, schrijft Anka Hashin in een volkomen eigenzinnige, dynamische stijl.

Anka Hashin (Sovjet-Unie, 1980) is het pseudoniem van een Nederlandse kunstenaar, schrijver en dichter. Haar verhalen verschenen in diverse literaire magazines, onder meer in het befaamde Russische literaire maandblad Znamya. ‘Schrikkeljaar’ is haar debuut.

Auteur: Anka Hashin
Uitgeverij Vrijdag
Nederlands Paperback
ISBN:9789464341331
Druk 1: november 2022
224 pagina’s

1 Reactie

  1. Een zeer origineel en eigenzinnig boek met een grote variatie aan verhalen. Melancholisch, rauw en humoristisch. Zeker de dialogen zijn erg grappig. Al met al een interessant debuut, dat geschreven lijkt in een ander tijdperk. (in positieve zin dan toch)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.