Verwacht: verhalenbundel ‘Vier variaties voor cello’

Vier schrijvers over de cello: Vier variaties voor cello verschijnt eind september
‘Er zijn cellen, zó edel, dat beschrijving onmogelijk wordt’. Dat schreef de Nederlandse schrijver F. Bordewijk over het mooiste instrument ter wereld. Toch waagden vier schrijvers zich eraan. De Cello Biënnale Amsterdam heeft Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke gevraagd een verhaal te schrijven rondom de cello. Het resultaat, Vier variaties voor cello, is een prachtige en unieke verhalenbundel die op 30 september bij uitgeverij Podium verschijnt.cello

Presentatie OBA 30 september
Vier variaties voor cello wordt op 30 september om 20:00 uur feestelijk gepresenteerd in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Een avond waarop de vier schrijvers voorlezen, en begeleid worden door vier cellisten die ieder een stuk spelen dat aansluit bij het verhaal. De avond wordt gepresenteerd door Mirjam van Hengel. Klik voor meer informatie.

Presentaties in de boekhandel
Na deze avond treden de vier schrijvers en cellisten op in vier Nederlandse boekhandels:
zat 1 okt 16.00 Jan Brokken – boekhandel Blokker, Heemstede
zon 2 okt 13.00 Ilja Pfeijffer – boekhandel Paagman, Den Haag
zon 2 okt 16.00 Annelies Verbeke – boekhandel Broese, Utrecht
zon 2 okt 16.00 Marente de Moor – boekhandel Dominicanen, Maastricht
De Cello Biënnale Amsterdam vindt plaats van 20–29 oktober, Muziekgebouw aan ’t IJ.
Zie voor programma en kaartverkoop www.cellobiennale.nl.