Verhalenbundel: ‘Stadse beestjes’ – verrassende dierenverhalen van de straat – van Remco Daalder

Verhalenbundel: ‘Stadse beestjes’ – verrassende dierenverhalen van de straat – van Remco Daalder

Maak kennis met de bijzondere dieren die de stad te bieden heeft. In deze verrassende verhalen neemt Remco Daalder je mee op zijn ontdekkingsreizen door de stad.

In de stad ben je nooit alleen. Kraaien en slechtvalken houden je vanaf dakranden en bouwkranen in de gaten. Ratten speuren onder terrastafeltjes naar etensresten. Reusachtige spinnen schuifelen rond op de perrons van de metro. Maar de stad biedt ook onderdak aan talrijke beesten die het leven veraangenamen. Ontmoet de acrobatische halsbandparkiet Pipo, de gepensioneerde wespen die nog even van het leven genieten en de vlinders die over de Pyreneeën vliegen om Nederland te bereiken. In dit boek verkent bioloog Remco Daalder in meer dan vijftig verrassende verhalen het dierlijke leven in de stad. Vanuit zijn woonplaats Amsterdam neemt hij de lezer mee op zijn avontuurlijke ontdekkingsreizen. Van nieuwbouwwijken tot achterafsteegjes, van pleinen tot flatgebouwen en van parken tot je eigen portiek: dieren vind je overal.

Uitgever: Atlas Contact
Auteur: Remco Daalder
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789045048178
Druk 1: 28 maart 2023
176 pagina’s