LIBELLE’S SCHRIJFWEDSTRIJD 2023 – 23 juli

LIBELLE’S SCHRIJFWEDSTRIJD 2023 – 23 juli

Je eigen verhaal in Libelle, hoe leuk is dat? Doe mee aan onze korte-verhalenwedstrijd en wie weet wordt dat dus werkelijkheid. Ter inspiratie geven we de eerste alinea alvast cadeau. De jury bestaat uit: auteur Elle van Rijn, Hedda Sanders, uitgever bij Luitingh-Sijthoff, Mathilde Hoekstra, contenspecialist bij audioplatform Fluister. Zij lezen, beoordelen en selecteren. De drie beste verhalen verschijnen op libelle.nl, waar Libelle-lezeressen kunnen stemmen op hun favoriete verhaal. In combinatie met het juryrapport wordt zo het winnende verhaal gekozen en gepubliceerd in Libelle en op libelle.nl. Neem nog even de spelregels door en lees ter inspiratie onze 20 gouden tips en begin. Veel succes!

De eerste zin is:

Door de zon die in mijn gezicht prikt, kom ik weer bij zinnen. Een paar seconden is er geen besef, ik kijk naar de toppen van de bomen, die heen en weer wuiven tegen de strakblauwe achtergrond. Dan komt het in een schok bij me terug: het feest, de ontmoeting, zijn mosgroene ogen, de verleiding, het bos. Ik probeer overeind te komen…

DE SPELREGELS

 1. Iedereen kan meedoen! Je verhaal moet beginnen met de verplichte zin én in het Nederlands geschreven zijn.
 2. Het verhaal moet minimaal 1200 woorden zijn, maximaal 1500. Inzendingen die korter of langer zijn, worden niet meegenomen in de beoordeling.
 3. Inzenden kan uitsluitend via libelle.nl/verhalen­wedstrijd.
 4. Meedoen kan tot 23 juli 00.00 uur. Daarna is het linkje waarmee het verhaal kan worden ingezonden niet meer geldig.
 5. De 3 verhalen die door de jury zijn geselecteerd, worden in de week van 7 augustus online gepubliceerd.
 6. Op deze 3 verhalen kan tot uiterlijk 31 augustus 12.00 uur gestemd worden door bezoekers van libelle.nl. Iedereen die online gaat, kan meestemmen.
 7. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in Libelle én op libelle.nl/winnende-verhaal. De nummers 2 en 3 zijn op libelle.nl te lezen.
 8. Een juryrapport maakt deel uit van de beoordeling.
 9. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 10. Alle inzendingen worden eigendom van DPG Media.

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd is HIER te vinden.

2 Reacties

 1. Ik probeer mijn allereerste verhaal te uploaden, ik weet niet wat ik fout doe, ik heb het geschreven in scrivener, geprobeerd te up-loaden via Word en Google Drive maar er wordt niks ge-upload. Ik weet niet hoe ik anders contact kan opnemen over mijn probleem, dus dan zo maar.

 2. Was helaas net te laat met inzenden. Zo druk met een verhaal bedenken dat ik de verkeerde datum in mijn hoofd had. Mochten jullie weinig inzendingen hebben, wil ik het alsnog graag opsturen. Vriendelijke groet, Wilma

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.