Schrijfwedstrijd: Dupin Award – 31 augustus 2023

Doe mee en win de allereerste Dupin Award!

De zomer staat op het punt van beginnen. Wil jij kans maken op € 500,-, een prachtige Dupin Award en erkenning voor je schrijftalent? Vergeet dan vooral niet pen en papier mee te nemen op vakantie. We dagen je uit een spannend verhaal te schrijven dat ons nog lang zal bijblijven.

Over de Dupin Award

De Dupin Award is een nieuwe jaarlijkse prijs voor korte detectiveverhalen die zich op een en dezelfde locatie afspelen. De award die door website EdgarAllanPoe.nl in het leven is geroepen, is vernoemd naar C. Auguste Dupin, een Franse privédetective in een drietal verhalen van Edgar Allan Poe. De in 1849 overleden Amerikaanse schrijver Poe staat niet alleen bekend om zijn horrorverhalen, maar wordt ook beschouwd als grondlegger van het detectiveverhaal.

Deelnemers aan de schrijfwedstrijd worden uitgedaagd in minimaal 2000 en maximaal 2500 woorden een aansprekende speurneus op te voeren. Die rust de taak een zojuist gepleegde misdaad op te lossen.

Plaats delict

Plaats delict is Centre Céramique, een iconisch gebouw in Maastricht waar je een culturele smeltkroes vindt met de bibliotheek, het Maastricht Museum en de Muziekschool. Op 22 september staat de avond in het teken van de thriller, als onderdeel van de Gouden Strop Thrillertour. Centre Céramique is weloverwogen gekozen als setting voor de verhalen. Elke etage vervult haar eigen functie. Met een beetje fantasie is een misdrijf er heel eenvoudig te situeren.

Prijzen

Op 22 september wordt in Centre Céramique ook de winnaar bekendgemaakt van de Dupin Award. Deze ontvangt een door EdgarAllanPoe.nl beschikbaar gestelde cheque ter waarde van € 500,- én de allereerste Dupin Award. De nummers twee en drie worden beloond met zowel een boekenbon van respectievelijk € 75,- en € 50,- als een gesigneerd boek door een van de genodigde auteurs uit het avondprogramma: John Kuipers, Charles den Tex en Ingrid Oonincx. Alle drie de laureaten ontvangen een rapport van de jury, die bestaat uit Jean-Paul Colin (voorzitter en korte-verhalenauteur), Eva Gerrits (redacteur en tekstschrijver) en Bart Linssen (bibliothecaris Centre Céramique).

Verhalen inzenden kan vanaf 20 juni t/m 31 augustus 2023.

Meer informatie over de wedstrijdinformatie, voorwaarden en tips vind je, op: centreceramique.nl/thrillerschrijfwedstrijd en EdgarAllanPoe.nl.