Remko Meddeler overleden

We keren terug met een dieptrieste tijding. Onze recensent Remko Meddeler is overleden. Hij stierf vorige week vrijdag aan de gevolgen van asbestkanker. Acht jaren na zijn diagnose werd de ziekte hem fataal. Al die jaren strijdde hij voor meer bewustwording rondom asbest en de gevolgen daarvan.

Remko Meddeler (1972) is geboren, getogen, verhuisd en getrouwd als vele anderen. Allemaal in Twente, dat wel. Bijzonder is dat hij later in zijn leven terugkeerde naar de liefde van zijn jeugd: het geschreven verhaal. Na jaren van recenseren voor de websites Crimezone en Ezzulia, en een enkele keer voor de jaarlijkse Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, besloot hij in 2007 van zijn hobby zijn werk te maken. Na een studie journalistiek in Utrecht richtte hij zijn eigen tekstbureau Meddtekst op. Hij werkte als redacteur en corrector voor verschillende uitgeverijen en schreef uiteenlopende artikelen voor diverse tijdschriften en websites. In 2015 werd bij hem een tot op heden stabiele vorm van kanker geconstateerd, waarna hij stopte met Meddtekst. Recensies is hij altijd blijven schrijven.

Op 14 juli liet hij op Twitter weten dat de storm steeds dichterbij kwam en op 25 juli was er nog een laatste bericht dat de storm hen ongetwijfeld snel ging raken.

Dit weekend lazen we dat de storm is gaan liggen. Hij mocht slechts 50 jaar worden. Zijn vrouw en zoons moeten zonder hem verder. Wat een enorm gemis. Wij wensen hen enorm veel sterkte met dit grote verlies, en daarnaast ook veel sterkte aan alle andere familie en vrienden die hem lief hadden. Ik zal hem zeker missen.

Nieuwsbericht over zijn overlijden.

1 Reactie

  1. Een charmante, wijze en dapper strijdende man heeft onze aardbol verlaten.
    Het ga je goed, Remko. Je mag met trots terugkijken op je leven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.