Bundel: ‘Waar zijn we veilig’ – Verhalen van gevluchte kinderen van Carla Van den Brink

Bundel: ‘Waar zijn we veilig’ – Verhalen van gevluchte kinderen van Carla Van den Brink

Dertien kinderen tussen 10 en 15 jaar oud, die met hun ouders naar Nederland zijn gevlucht, doen elk hun eigen verhaal. Ze komen uit Syrië, Turkije, Afghanistan en Oekraïne. Ze vertellen over het land waarin ze zijn geboren en over hun vlucht naar Nederland. Maar ook over de ervaringen in hun nieuwe thuisland. Waar wonen ze nu, hebben ze vrienden, zijn ze al gewend op school? Wat vinden ze raar en wat juist leuk in Nederland? Tenslotte vertelt ieder kind over zijn of haar verwachtingen voor de toekomst. Want zoals alle kinderen hebben ook de kinderen uit dit boek, die moesten vluchten voor oorlog of geweld, hun eigen bijzondere droom. Carla, die de kinderen interviewde, hoopt met dit boek bij te dragen aan meer begrip voor de situatie van vluchtelingkinderen bij hun Nederlandse leeftijdgenoten. ALLE OPBRENGSTEN VAN DIT BOEK GAAN NAAR VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND.

Uitgever: Brave New Books
Auteur: Carla Van den Brink
Nederlands Paperback
ISBN: 9789464920949
Druk 1: 22 augustus 2023
79 pagina’s