Verhalenbundel: ‘Honderdjes’ van Conny Hoogendoorn

Verhalenbundel: ‘Honderdjes’ van Conny Hoogendoorn

Honderdjes- de verhalen

Wist je dat er veel schrijvers zijn die naast hun gebruikelijke werk graag ultrakorte verhalen schrijven? Tijdens die uitstapjes slijpen ze hun schrijverspen, kietelen ze hun creativiteit en overpeinzen ze ieder woord. Want vergis je niet, UKV’s zijn moordend lastig. Iedere klap moet raak zijn. 

Maar voor Conny Hoogendoorn is dat niet ingewikkeld genoeg. Ze legt de lat nog hoger. Niet alleen moeten haar verhalen exact 99 woorden tellen, de titel mag maar uit 1 woord bestaan. Niet meer. Niet minder. 99+1=100 

Alleen dan mag een UKV een HONDERDJE heten. 

Honderdjes – de wedstrijd
Terwijl deze bundel vorm kreeg, ontstond het plan om een tiental collega-schrijvers een plekje te gunnen. Auteur en uitgever schreven spontaan een wedstrijd uit en ontvingen binnen twee weken 176 honderdjes. Schilderijtjes vaak. Beeldend. Ontroerend. Grappig of juist niet. Al snel besloten ze het aantal gereserveerde plekken te verdubbelen. Uiteindelijk helpen 20 inzendingen mee deze prachtige bundel dieper te kleuren. 

Auteur: Conny Hoogendoorn, Diverse auteurs
Uitgeverij Aquazz
Nederlands Paperback
ISBN: 9789083369174
Druk 1: december 2023
206 pagina’s