Verhalenbundel: ‘Onze vreemden’ van Lydia Davis

Verhalenbundel: ‘Onze vreemden’ van Lydia Davis

Een bundel die je absoluut op je nachtkastje wil neerleggen, van een van de origineelste korteverhalenvertellers van Amerika.

In Onze vreemden komen mensen kortstondig samen in een trein, een restaurant of op straat. Gesprekken worden zijdelings opgevangen en verkeerd begrepen; een klein kind herkent een ei in een pingpongbal; gemompel blijkt een van de ergernissen in een huwelijk. Davis is virtuoos in het observeren, en in deze verhalen zoomt ze in op ogenschijnlijk toevallige, onbeduidende wrijvingen van het dagelijks leven. Ze weet dat kleine details van een leven eindeloos fascinerend kunnen zijn; het is een kwestie van perspectief, ofwel: de kunst van het kijken.

Lydia Davis (1947) is inmiddels alom bekend als de koningin van het korte verhaal, en ookl van een vorm die zij zelf grotendeels heeft uitgevonden: het ultra-korte verhaal. Ze schreef diverse verhalenbundels, die onder andere voor de National Book Award werden genomineerd. 

Uitgever: Atlas Contact
Auteur: Lydia Davis
Vertaler: Peter Bergsma
Nederlands Paperback
ISBN: 9789025474959
Druk 1: oktober 2023
256 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*