Uitgeverij Moon YA fantasy schrijfwedstrijd – 3 maart 2024

Uitgeverij Moon organiseert de YA fantasy schrijfwedstrijd!

Na een eerdere, uiterst succesvolle editie is uitgeverij Moon terug met een YA-schrijfwedstrijd! Treed jij in de voetsporen van auteurs Rima Orie en Pamela Sharon? Rima Orie won in 2018 de Moon YA Contest met De Zwendelprins en in 2022 verscheen bij Moon haar tweede boek In het vervloekte hart, waarmee ze de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren 2023 won. Ook verschijnt het boek in 2024 in een Engelse vertaling. Pamela Sharon won de tweede prijs in de schrijfwedstrijd met De geur van groen, dat ook werd uitgegeven bij Moon en volgend jaar in Duitse vertaling verschijnt. In 2023 verscheen haar derde YA-boek, Woorden van glas. Zoals je wel kan raden zijn we supertrots op deze auteurs!

Wat zoeken we?

Dit keer zijn ze op zoek naar een YA-fantasy-auteur. Dus: Weet jij de meest bijzondere personages tot leven te wekken? Schrijf jij de meest onverwachte plottwists? Neemt jouw manuscript hen helemaal mee in jouw eigen verzonnen wereld? Kortom: ben jij hét volgende YA-fantasy-talent dat zij zoeken? Lees dan gauw verder!

De jury

De redactie van uitgeverij Moon YA (uitgever Luna Wong Lun Hing, redacteuren Nina Schouten en Adriënne Ummels en stagiaire Marloes Smits) zal samen met een aantal studenten van de master Redacteur/editor én auteurs Rima Orie en Pamela Sharon, alle ingezonden manuscripten beoordelen. Bij een groot aantal aanmeldingen kan de jury worden uitgebreid.

Tijdschema

  • Je kunt jouw manuscript van 18 december tot en met 3 maart 2024 digitaal opsturen.
  • De long- en shortlist maken ze in het voorjaar van 2024 bekend, evenals de uiteindelijke winnaar. Exacte data volgen in een later stadium.
  • Het ingezonden werk moet minimaal 8.000 woorden en mag maximaal 10.000 woorden lang zijn

Prijzen

Na het beoordelen van alle manuscripten zal er een longlist worden gepubliceerd. Hierna volgt een shortlist en uiteindelijk komen daar drie manuscripten uit die de top 3 zullen vormen. En bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen!

1e plek: Uitgeefcontract voor het desbetreffende manuscript*
2e plek: Uitgebreid leesrapport met feedback om je verder op weg te helpen
3e plek: Boekenpakket

Het volledige reglement om deel te nemen aan deze schrijfwedstijd is te vinden op de website van uitgeverij Moon.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*