Gorcumse literatuurprijs 2024: In beweging! -deadline 15 juni 2024

Gorcumse literatuurprijs 2024: In beweging! 

De Gorcumse literatuurprijs (GLP), voor Nederland en Vlaanderen, kijkt met trots terug op de indrukwekkende inzendingen en de bekroning van de winnaars tijdens de GLP-prijsuitreiking van 2023 in oktober. Terwijl ze nog nagenieten van deze literaire hoogtepunten, waaronder ook de publicatie en presentatie van het themaboek Tolerant – hoezo?, realiseren ze zich dat het nieuwe jaar is gestart en dat ze met enthousiasme de nieuwe schrijfwedstrijd voor 2024 alweer kunnen aankondigen: In beweging! Inzenden kan vanaf 15 januari tot en met 24.00 uur op 15 juni 2014.  

Zeker in deze tijd waarin er zoveel taalachterstand is in Nederland, is het van groot belang dat we lezen én schrijven weer zien als leuk en belangrijk, in plaats van technieken die we onder de knie moeten krijgen. GLP ziet hierin haar missie en verantwoording en hoopt dat  leerkrachten onze wedstrijd als een mooi instrument zien om jongeren te enthousiasmeren voor het geschreven woord. Het onderwijs vanaf 12 jaar in Gorinchem en omgeving wordt rechtstreeks benaderd voor een workshop Schrijf jouw verhaal of gedicht. De lesbrief staat vanaf de start op 15 januari weer online op www.gorcumseliteratuurprijs.nl

Jubilea en uitbreiding? 

2024 Is voor GLP een bijzonder jaar, de prijs wordt voor de 30ste keer uitgeschreven voor de leeftijdscategorie vanaf 20 jaar en voor de 10e keer worden de jongerenprijzen (12 t/m 15 jaar en 16 t/m 19 jaar) uitgeschreven. Om deze jubilea te vieren én volop in beweging te zijn start GLP een inventarisatie: is het haalbaar de jongerenprijzen uit te breiden naar groep 8 van het basisonderwijs? Volg deze ontwikkelingen op onze website en berichtgeving op FB, Instagram en X. 

In beweging 

Voor dit jaar hebben ze een allesomvattend thema voor de Gorcumse literatuurprijs en dat is In beweging!. Dit thema nodigt de deelnemers uit om creatief na te denken, aangezien beweging vele vormen kan aannemen. 

Hoewel velen wellicht aan sport denken, moeten we beseffen dat alles in constante beweging is: de wereld, de politiek, (in) ons eigen lichaam, water, lucht en ga zo maar door. Het is natuurlijk niet voor niets dat er vaak wordt gezegd dat stilstand achteruitgang is!  

Vanaf 15 januari 2024 is het mogelijk om in te zenden via het inzendformulier op de website. De deadline voor inzenden is 15 juni 2024, 24.00 uur. De inzending mag per persoon bestaan uit één gedicht met maximaal 30 regels of één verhaal van minimaal 400 tot maximaal 1000 woorden.

Ze kijken uit naar jullie creatieve bijdragen over dit dynamische onderwerp en verheugenzich erop om opnieuw een prachtig boek samen te stellen met alle winnaars en een aantal inzenders! Voor meer informatie en inspiratie bezoek de website www.gorcumseliteratuuprijs.nl 

2 Reacties

  1. Ik vind dit terug in het reglement: De inzending mag per persoon bestaan uit één gedicht met maximaal 30 regels of één verhaal van minimaal 400 tot maximaal 1000 woorden.

    Zal het toevoegen aan het artikel!Bedankt 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.