Verhalenbundel: ‘De wereld redden’ van Michiel Van den Berg

Verhalenbundel: ‘De wereld redden’ van Michiel Van den Berg

Wat zou jij doen als een stem in je hoofd je opdraagt om ’s nachts over het strand te rennen om de wereld te redden? Als je illegale krantenbezorger je om hulp vraagt? Als je bij een kwetsbare studente een fout maakt bij je therapie? Of als je volwassen zoon zich al tien jaar opsluit in zijn zolderkamer? Elk van de dertien verhalen in deze bundel draait om een crisis. Iemand of iets schreeuwt om redding. Er is een redder en er is een geredde. Elke redding gaat gepaard met dilemma’s en offers. Soms is er rouw. Vaak is er hoop, maar niet altijd van de juiste soort.

Michiel van den Berg debuteerde met De beschermengel van Libná en publiceerde in tijdschriften, verzamelbundels en schrijfwedstrijden. Onder zijn beeldende, filosofisch getinte verhalen schuilt de melancholie om wat niet meer gered lijkt te kunnen worden.

Kees Ruys over Plassen tegen het schrikdraad: ‘Op een ogenschijnlijk achteloze manier toon je het hele leven in een notendop. Licht, gevoelig én gewichtig, heel knap.’

Maarten van Verhaal van de Maand over Voetstappen: ‘Ik ben sprakeloos. Wat een stijl, wat een vertelkracht. Je bent ontzettend secuur met woorden.

Auteur: Michiel Van den Berg
Uitgeverij Libna
Nederlands Paperback
ISBN: 9789403725352
Druk 1: januari 2024
257 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*