Debuutprijs 2016 voor een verhalenbundel!

Frederik Willem Daem wint de Debuutprijs 2016 met ‘Zelfs de vogels vallen’ (de Bezige Bij). Daem krijgt de prijs ter waarde van 6.200 euro overhandigd op de officiële opening van de Boekenbeurs op 30 oktober, dankzij de steun van de Provincie Antwerpen. De jury van de Debuutprijs 2016 was samengesteld uit Geert Bouckaert, Gert Brouns, Johanna Spaey, Fien Sabbe en Ronald Soetaert. Ze lazen 13 literaire romans, allemaal eerstelingen die verschenen in 2015.zelfsdevogels

Frederik Willem Daem (Brussel, 1988) publiceerde verhalen in onder andere Das Magazin, Revisor, De Gids en Oogst, waarvan hij medeoprichter is. Voor de monografie van beeldend kunstenaar Rinus Van De Velde werd zijn werk in het Duits, Engels en Frans vertaald.Een nachtelijke dwaaltocht over de boulevards van Parijs, de opkomst en ondergang van een televisiepredikant, een achtervolging door de voorsteden van Los Angeles of de privatisering van een ruimtestation, de verbeelding van Frederik Willem Daem heeft toegang tot alle uithoeken van de wereld en tot de geest van de meest uiteenlopende personages.

De Debuutprijs 2016

De Debuutprijs is een onderscheiding die jaarlijks en ter gelegenheid van de Boekenbeurs op initiatief van Boek.be – Huis van het Boek vzw wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literair debuut voor volwassenen van een Vlaamse auteur.

Het juryverslag is HIER te lezen.