Pas verschenen: Diabolik van Tom Thys

diabolikOver verhalenbundel Diabolik
De catwalk was een brug van beenderen, gespannen over een rivier van tranen en bloed. In de hemel erboven fonkelden sterren, wit en blauw, en ze waren zodanig gepositioneerd dat ze als een spot elk detail van elk model accentueerden. Langs de rivier rezen kale, dode bomen uit de modder. Wie de verkiezing wilde bijwonen, moest zich ophangen aan een van de takken. Het moment tussen leven en dood, waarop alle gedachten en alle zuurstof wegvloeiden, volstond om zoveel schoonheid te aanschouwen dat zelfmoord plots geen opoffering meer was, maar een geschenk.
​Diabolik is een afspiegeling van onze duistere verlangens, onze verborgen obsessies, de ware kleur van onze ziel, zonder maskers, zonder grenzen. Deze observatie valt uiteen in twaalf verhalen waarin de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging terechtkomen. Kunst en expressie blijken telkens de drijfveer die hen naar de afgrond van de samenleving dwingt.

Over Tom Thys
Tom Thys (Antwerpen, 1983) is gefascineerd door het bovennatuurlijke, de duistere kant van de mens en… angst. Geen enkele emotie is zo echt als angst.
Thys groeide op met het kijken van horrorfilms. Hij heeft gewerkt voor filmmagazine Schokkend Nieuws en de filmblog It’s only a movie. Nu schrijft hij nog op regelmatige basis recensies en artikels. Na het verslinden van zoveel horrorfilms, nam het verlangen om zelf scenario’s te verzinnen toe. Uiteindelijk debuteerde hij in 2014 met de verhalenbundel Volmaakt monster. Ondertussen publiceert hij op regelmatige basis verhalen en bundels in de genres horror/magisch realisme/new weird. Verschillende van Thys’ verhalen wonnen prijzen en werden vertaald in het Engels.