Gert-Jan van den Bemd wint de Aspe Award 2016

Op 31 oktober werd de ASPE AWARD 2016 uitgereikt op de Boekenbeurs in Antwerpen.
Pieter Aspe, auteur van 38 romans, organiseerde dit jaar voor de tweede keer de Aspe Award voor spannende verhalen tot 1700 woorden. Er waren 166 inzendingen.
Nederlander Gert-Jan van den Bemd haalde de eerste prijs binnen met zijn inzending ‘Belofte maakt schuld’

Zijn verhaal gaat over een echtpaar dat elkaar een belofte heeft gedaan: als een van de twee ernstig ziek wordt, zal de partner meehelpen bij de beëindiging van het leven, maar de man kan zich daar niet aan houden.
Hoe ver moet je in de liefde gaan?
Een tweede vrouw raakt onbedoeld betrokken bij dit dilemma.

Van den Bemd ontving een cheque van 1500 euro uit handen van Pieter Aspe.vandenbemdaspe-2016

Foto: Herbert Flack (hoofdrolspeler van de Aspe tv-serie),  winnaar Gert-Jan van den Bemd (midden) en Pieter Aspe.

Behalve eeuwige roem valt de drie laureaten van de wedstrijd het volgende te beurt: elk verhaal wordt afgedrukt in een speciale uitgave van Aspe NV die dit najaar verspreid wordt. Daarnaast ontvangt de eerste laureaat een som van 1500 euro, de tweede de volledige backlist van Pieter Aspe en de derde één jaar gratis Omer.

Met de Aspe Award gaat Pieter Aspe jaarlijks op zoek naar aspirerend crimetalent om de Aspe NV te verrijken. Met de eerste editie, die op de Boekenbeurs 2015 werd uitgereikt, is hij onmiddellijk in deze opzet geslaagd: eind mei 2016 verscheen ‘Kruis en munt’, het debuut van Koen Strobbe, een van de drie eindlaureaten van de Aspe Award 2015.

Pieter Aspe omringde zich met een zorgvuldig uitgekozen jury. Niemand minder dan Ish Ait Hamou engageerde zich om met veel toewijding en welvoeglijke strengheid samen met Pieter Aspe op zoek te gaan de winnaar van de Aspe Award 2016. Lies Scheerlinck van boekhandel Letters&Co (Deinze), televisieproducent Erwin Provoost en uitgever Karel Dierickx vervolmaakten de jury van dit jaar.

De volledige shortlist van 2016 is HIER te vinden.