Verhalenbundel: ‘Puur geluk en andere verhalen’ van Katharine Mansfield

Verhalenbundel: ‘Puur geluk en andere verhalen’ van Katharine Mansfield

De veertien verhalen in Puur geluk gaan over dingen die meestal niet gebeuren en gevoelens die niet ge­deeld kunnen worden. In het titelverhaal is Bertha, een jonge huisvrouw, plotseling veel gelukkiger dan ze dacht en staat ze op het punt een etentje te orga­niseren. Bij de soep ontdekt ze dat ze tot over haar oren verliefd is op een van haar gasten.

Katherine Mansfield schreef over mensen die vastzitten in situaties waarin ze permanent tegen­over elkaar lijken te staan en pijnlijke schade veroor­zaken door hun onvermogen om open en eerlijk te zijn.

Mansfield staat bekend om haar vernieuwende stijl. Haar invloed op het korte verhaal is even groot als die van James Joyce op de roman. Ze werd bewon­derd door Virginia Woolf.

Auteur: Katharine Mansfield
Uitgeverij Athenaeum
Vertaler: Barbara de Lange
Nederlands Paperback
ISBN: 9789025316426
Druk 1 : december 2023
192 pagina’s