Bundel: ‘Vrouwenlevens’ drie novellen van Cornélie Noordwal

Bundel: ‘Vrouwenlevens’ drie novellen van Cornélie Noordwal

‘Vrouwenlevens’ is een bundeling van drie korte novellen en een kort verhaal van de Haagse schrijfster Cornélie Noordwal (1869-1928): ‘Een Indische neef’ (oorspr. 1896), ‘Het dagmeisje van de majoor’ (1897), ‘Juffrouw Wijnstedes uitstapje’ (1906) en ‘Blond en bruin’ (oorspr. 1903). In deze realistische, tegelijkertijd humoristische en aandoenlijke verhalen, krijgt de lezer een inkijkje in de besognes van respectievelijk een bescheiden jonge vrouw, een snobistische dame van middelbare leeftijd en een vreesachtige oudere juffrouw uit de laatste jaren van de negentiende eeuw. Verder geven zij ook een beeld van de levens van dienstmeisjes en jonge kinderen.

Deze uitgave is niet ingekort of ‘hertaald,’ maar alleen herschreven in hedendaagse spelling, in een bewerking door Wim Tigges, auteur van ‘Hartstocht achter de horren. Haagse romans rond 1900’, ‘Cornélie Noordwal. De romans van een vergeten Haagse schrijfster’, en de eveneens bij Brave New Books uitgegeven print-on-demand versie van Cornélie Noordwals Haags-Indische familieroman ‘Intra Nos’ (‘binnenin ons,’ oorspr. 1902).

Uitgever: Brave New Books
Auteur: Cornélie Noordwal
Nederlands Paperback
ISBN: 9789464929492
Druk 1: januari 2024
110 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*