Boekpresentatie ‘De wereld redden’ van Michiel van den Berg – vrijdag 23 feb in Leiden

Boekpresentatie ‘De wereld redden’ van Michiel van den Berg – vrijdag 23 februari in boekhandel Kooyker in Leiden. Iedereen is van harte welkom!

Verhalen geboren uit onbehagen

Op vrijdag 23 februari, 17 uur, presenteert Michiel van den Berg zijn verhalenbundel De wereld redden bij boekhandel Kooyker aan de Breestraat. Hij wordt geïnterviewd, reikt het eerste exemplaar uit, leest voor en signeert.

Wie wordt het soms niet allemaal een beetje te veel? Klimaatverandering, oorlog in Oekraïne, vluchtelingen en ook nog de gewone persoonlijke problemen. Voor Van den Berg is het schrijven van verhalen een manier om van zijn onbehagen af te komen.

Elk verhaal uit de bundel draait om een crisis. Iemand verkeert in nood. Het is zoeken naar een redder. Als die er niet is, dient men zichzelf te redden. Elke redding gaat gepaard met offers. Meestal is er hoop, maar niet altijd van de goede soort.

Zo vraagt een vluchteling hulp aan een bewoner van de Zoeterwoudse Singel, kampt een succesvolle zakenvrouw in Warmond met waanbeelden en tobt een Katwijkse vader over zijn volwassen zoon die zich al tien jaar opsluit op zijn zolderkamer. 

Michiel van den Berg debuteerde met de novelle Beschermengel van Libná en publiceerde in diverse literaire bladen. Hij woont in Leiden, studeerde filosofie aan de Universiteit Leiden en werkt voor de gemeente Katwijk. Om 17 uur is iedereen van harte welkom bij Kooyker in Leiden.