Verhalenbundel: ‘Verhalen van oorlog’- De achterkant van de strijd in Oekraïne en Israël – van Theodor Holman

Verhalenbundel: ‘Verhalen van oorlog’- De achterkant van de strijd in Oekraïne en Israël – van Theodor Holman

Een mozaïek van ontroerende, humoristische en tragische verhalen en beschouwingen over de oorlog in Oekraïne. Theodor Holman spiegelt de strijd van de Oekraïners aan wat zijn ouders in Indië gedurende de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, en onderzoekt vragen over moraal, schuld, boete en verantwoordelijkheid in oorlogstijd. In verhalen over gewone mensen, gewone vluchtelingen en gewone soldaten legt hij de dilemma’s bloot waarvoor de mens in tijden van nood komt te staan en verantwoordt de absurditeit van de keuzes die gemaakt worden. Met zijn literaire pen biedt Holman op intieme wijze inzage in hoe mensen, zoals zijn lieve ouders, zich in oorlogstijd anders gedragen dan ze zouden willen.
Een boek met een P.S. Want plotseling brak er nog een oorlog uit. In Israël en Gaza. Weer kantelde de wereld van Holman. Het absurde werd nog absurder. Holman schrijft daarover in Verhalen van oorlog.

Theodor Holman (1953) is schrijver, scenarist, radio- en televisiemaker, columnist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer.

Auteur: Theodor Holman
uitgeverij Walburg Pers B.V., Uitgeverij
Nederlands Paperback
ISBN:9789464562101
Druk 1: februari 2024
288 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*