Verhalenbundel ‘De boom die een wereld was’ van Yorick Goldewijk

Verhalenbundel ‘De boom die een wereld was’ van Yorick Goldewijk

Eigenzinnige dierenverhalen voor alle leeftijden, met schitterende illustraties.

De boom is oud en stil. Aan een tak hangt een luiaard de hele dag roerloos voor zich uit te staren. Tussen de wortels slaapt een beer. Een mier marcheert dag in dag uit dezelfde weg langs de stam. Maar wat gebeurt er als de nacht valt en niemand de luiaard meer in de gaten houdt? Waarom is de kruisspin zo mager? En Betsie, de bladluis, zo moddervet? Waarom kijken die twee snoeken in het meertje bij de boom zo chagrijnig? En die bonte boomeekhoorn – heeft die nou een horloge om?
Yorick Goldewijk maakt de lezer deelgenoot van de geheimen van deze dieren, hun gedachten en eigenaardigheden, en brengt alles heel knap met elkaar in verbinding. Jeska Verstegen maakte bij elk verhaal een prachtige, dromerige tekening, waarmee ze de sfeer van het boek perfect weet te vangen.

Auteur: Yorick Goldewijk
Illustraties: Jeska Verstegen
uitgeverij: Ploegsma
Nederlands Hardcover
ISBN:9789021685373
Druk 1: februari 2024
96 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*